Fucking lokaltrafik

Kommunaltrafik är inte att leka med. Say no more.
Trodde jag skulle få åka och hälsa på familj i Sandviken och vända, icke sa nicke. Tänkte det är ok på ca 4 timmar, för då kunde jag vända Hudik-Sandviken-Hudik idag eftersom dom ringde från Sibylla klockan 12.00 idag och frågade om jag kunde hoppa in och jobba då deras kollega blivit sjuk. Hallelulija tänkte jag. Får jag in en fot där är jag ju bra.

15.41 går tåget ifrån Hudiksvall. 16.05 stannar den helt still, då är det 7 minuter kvar till Söderhamn. från och med 16.05 stod den still till och med 17.55. 18.00 var jag i Söderhamn där jag beslöt att det blev ingen sandviken.
Det tog alltså 2 timmar och 29 minuter att åka 5 mil. Det är inte första gången X-trafik gör detta, eller så lyckas jag oturligen tajma in alla stopp, tåghaverier, tekniska fel m.m om att jag ska åka just då.


18.55 skulle de gå ett tåg tillbaka till Hudiksvall, då är ju den försenad och kommer 19.25 istället. Alltså har jag slösat  en hel halvdag med att sitta och vänta. Där jag egentligen skulle ha kunnat sova då jag jobbar natt inatt. =/

Saker som detta gör ju bara att körkortet blir ju ännu mera prioriterat.

Island?!:S

Tycka va fan man vill om Island, dom har underbar natur men ibland kan väl vissa saker gå för långt.

Island har en avgående regering med en önskan om att öka valjakten runt om Island till 100 vikvalar och 150 sillvalar per år (!!!)

Island har fått en interrimregering och om den ger klartecken till fiskeministerns nya valfångskvot kan det påverka island på ett negativt sätt både ekonomiskt sätt och turistnäringen drabbas ännu hårdare.

Förra året åkte omkring 115 000 turister till Island varav 20 procent av dessa angav att de enbart på var på valsafari. Grov räknat 21 000 människor.
Tänk er hur mycket pengar 21 000 personer drar in?
Detta skulle både till ekonomiska nergångar för Island. Största delen består av ökad kvot för sillvalen som inte ens säljs på island utan är avsedd för export till japan som har alldeles för mkt valkött som inte går att sälja.
Jag förstår inte?

Nä nog hoppas vi på att detta förslag inte går igenom utn att de ska satsas på turistnäringen.

Gomorgon!


Gomorron gurkmänniskor!
Jag hatar att ha dessa dagar då jag vaknar 04.00 fast än klockan står på 7.00. ändå kan jag inte somna om.

Igår hade jag ett möte på sjukhuset med bossen där som jag har kontakt med. Jag ska göra min sceniska produktion där. Vilket jävla positivt genomslag jag fick direkt. Jag och Pierre som han heter satt och brainstormade fram vad man skulle göra. Vi kom fram till ett datum iallfall samt någon preliminäridé typ. 100 påskägg ska jag få ihop samt 1-2 st till arrangörer.

Preliminärt namn "Påskbus för busiga barn, 9e April Lekterapin på Hudiksvalls Sjukhus"

Hemköp låg på vägen hem ifrån sjukhuset och jag beslöt för att testa sponsorsidan när jag ändå gick förbi. Och mycket riktigt, till min gigantiska stora förvåning så ska hemköp sponsra med påskgodis och påskägg. Kanske inte alla 100 st men en liten del. Villkoret var ju dock att jag kör lite marknadsföring för dom. Häftig värre! Jag har ju inte ens skrivit ner detaljplaneringen och redan fått en sponsor. Detta kan inte annat än bli bra!!

Klart vi älskar hemköp i Hudiksvall!!!!!!!!

För er som inte vet vad jag har för projekt så ska jag förklara det. Jag har en gymnasieämne/kurs som heter Scenisk produktion. För att få godkänt i kursen bör jag hålla i eller arrangera en scenisk produktion där jag är projektledare. Detta innebär nödvändigtvis något som händer på scen. Utan mer ett arrangemang där jag ska vara projektledare för att få godkänt i ämnet. Folk har haft maskerad, bandspelning, filmkvällar osv osv.
Min sceniska produktion ska jag göra på Lekterapiavdelningen på Hudiksvalls Sjukhus där jag ska annordna en heldag påskjippo för ungarna som ligger inne på sjukhuset eller dom barn som har varit på återbesök med någon behandling.
Min projektgrupp ska leka lekar, fixa påskägg där ungarna få leta dom och berätta berättelser.
Dom barn som är svårt sjuk och inte kan vara nere på lekterapiavdelningen går vi upp och lämnar påskägget och tillbringar en stund med dom var för sig där vi är iklädda i påskhare,påskkärring lr liknande utstyrsel.

Projektet genomförs preliminärt på skärtorsdagen.






Nu ska pysa iväg till bussen strax. Kl. 10 har jag ett annat möte ang min flytt.
Puss o hej folket!

Oj oj. ...

Oj oj. Almanackan är full och jag sitter här med arslet fullt av uppgifter. Tur att man har datorn.
Jag har förhör på ljudbordet imorgon och Gustav (min lärare) har gett mig uppgifterna klassen fick förra lektionen då jag var sjuk.

En himla massa frågor.

Han bifogade en bild på mixerbordet. Ett 8kanaligt Yamaha MG124.

Jag ska ge er ett par smakprov ur min förberedelseläxa till provet.

Till detta mixerbord ska 2 sångmikrofoner, en akustisk gitarr, en keyboard , en scenmonitor och ett reverb anslutas. Beskriv var detta ska anslutas och varför.
Svar:
Sångmikrofon: XLR ingången, är en lågnivåström.
Akustiska Gitarren: 3an line ingång, den är mellannivåström.
Keyborden: ansluts i Line 9/10 L och R, därför att den går direkt ut i stereon och man behöver varken gaina eller komprimera keybordens ljud, så därför kan den gå direkt ut i högtalarna.
Scenmonitorn: kopplas in i AUX 1
Reverben: Kopplas in i Aux 2.

Vad gör Phantom +48 knappen?
Svar: Den matar direktström. Ex. kondensator-mikrofoner behöver direkt


Arrangemang

Satan i gatan!
Jag sitter i ren hysteri med Matte B som jag röck mig själv i kragen om att jag faktist måste ta tag i. Och mycke riktigt tentar jag av skiten under våren.

medans idag..

H kom och hyttade idag med pennan om att det är bäst att jag rappar på innan sommaren om jag ska på något betyg i Scenisk Produktion. Usch och tvi.
Det innebär att jag måste vara projektledare för ett arrrangemang jag ska fixa. Mummel.
Brandgaraget är fullt eftersom resten av klassen skulle hysteriskt ha sina sceniska produktioner där.

Och ska jag ha utanför Brandgaraget gäller det verkligen att tänka till i geniknölarna eftersom då har jag ingen buffert.

Alternativ 1: Stadt i Hudiksvall går med på att arrangera något i försommaren. Nackdel: Jag måste ha klasskamrater som är över 18 år till försommaren, vilket är vääääldigt få då jag går i ettan och det är i stort sett bara jag och 2 till som blir det, vilket är för få för en projektgrupp.

Alternativ 2: Hudiksvalls Gym vill gärna ha ett jippo. typ en tävling eller liknande. Nackdel: Ingen buffert, jaga sponsorer utav bara fan. Dock ett "barnvänligare alternativ".. Synd bara att Sveriges Starkaste man är i början på juli, för min produktion måste ha gått av stapeln innan första veckan på juni.

Förslaaaaaaaaaaaaag är mottaget på vad man kan arrangera i Hudik!!!!!! Inget förslag är för dumt!


Enköping

Jag har inte bloggat på en hel vecka. Shisses! Ursäkta röran med andra ord. Min farfar har bland annat hamnat på sjukan sen så har jag även haft grisigt mycket att göra i skolan. Har inte ens haft tid för gymmet och det känns i kroppen.

Jag läser en kurs som heter Arbetsmiljö och Säkerhet på 50 poäng. Vi är inne i projektperiod nr 3 där vi ska beskriva om arbetssäkerhet, och där den största kursen som ingår är just arbetsmiljö och säkerhet. Varje projektperiod är indelad i 5 veckor där nu denna kurs ligger på 45 poäng på 5 veckor som jag ska göra klart med andra ord. Så det återstår bara 5 poäng av den kursen i en annan projektperiod. Men fokusen ligger just nu på den kursen.
Om jag sumpar denna projektperiod är jag ganska körd och får inte så bra betyg i den kursen. Andra kurser som ingår i denna period är mediekunskap, datorkunskap samt svenska A, dock den sistnämnda kursen läser jag inte.
¨
Jag skulle bland annat vara en dag på en arbetsplats och riskanalysera den och eftersom ambulans jobbar med säkerhet och är ett väldigt riskfyllt arbete känndes de perfekt.

Jag bestämde mig för att åka och hälsa på Mattias som bor i Enköping, en kompis som bodde förut i Gävle som jag känner via bekanter. Hade aldrig varit i Enköping så det var lite spännande att åka dit. Trodde det låg längre bort men icke.
Jag kom igår (fredag kväll). Jag åkte direkt efter skolan så var jag framme ungefär vid 19 00 i enköping.
Mattias kom och mötte mig på busstationen så då hade han köpt med sig sushi. Sen så tog vi taxi hem till honom eftersom det var minus 18 i enköping.
Något som chockerade mig väldigt var det satans taxiåkandet överallt.

Mitt på dagen på lördagen åkte vi till Ambulansstationen i enköping (Taxi)..sen var vi på stationen hela dagen. Jag fick höra på hur det låter när det är larm, träffa mattias alla arbetskollegor samt hans bästa kompis, sen blev det basal HLR övningar. Mycket lärorikt och intressant.. :D
Vi åkte till stationen ungefär vid 14 00 tiden och kom hem vid 21 00 tiden. Sista timmen satt vi och diskuterade kring min mediakunskapsuppgift jag har när det gäller tryckfrihet och etik över kaffet. Där hade det tagit totalstopp på hur jag skulle få färdigt den uppgiften tills han hjälpte mig genom att sitta och diskutera fram olika etiska dilemman gällande ytrrandefrihet, tryckfrihet osv.

Då var vi fruktansvärt hungriga så Matte stekte på lax och grönsaker.
Så nu har han hjälpt mig att skriva en rapport jag ska lämna in till skolan på mitt arbetsplatsbesök.
Karln sover för han ska rädda liv imorgon, själv ska jag med bussen till uppsala klockan halvsju på morgonen ungefär. Mitt tåg går klockan 11 ifrån uppsala. Jag kommer att hinna träffa syrran imorgon. :)
 Direkt nör ja kommer till Söderhamn så är det dansträning! Full rulle hela tiden,



Jag ler, varför ler inte du för?...surgubbe..


Vi gör ett nytt försök Matte, jag ger fan i och le så kan vi skapa en balans i bilden iallafall.. :P


Jag inspikterar ambulansen...


Jag försöker se arg ut och försöker hytta med näven om att jag inte vill vara med på kort, jag misslyckas rejält.



Jag posandes med reservambulansen..



Basal HLR. Innebär att det är privatpersons-HLR. Avancerad HLR är för ambulanspersonal där en deffilibrator är inblandad
 Andas han? Inte, kolla pulsen. Fria luftvägar. Kör komprissioner över bröstet om 100st /min. Fortfarande inga livstecken, gör mun mot mun. Börja om med komprissioner fram tills att hjälp kommer.




Den halva snubben överlede:P Jag är glad.


C-körkort på denna pansarvagn.


Nä nu blev det sängen..ajöken.


Vattenfall



Anja Pärson, en förebild för många kids i Sverige blir sponsrad av Vattenfall, Sveriges miljöbluff..
Skamligt. Snokar man ännu mer verkar Sveriges idrottande storstjänor mest bara bli en skam. Det läre väl finnas tonvis med företag som vill sponsra svenska skidlandslaget än ett bolag som äger europas största kolkraftverk?

Vattenfall står för hälften av all el som produceras i Sverige, och en 5e del i Norden. Altlså har dom en betydande roll i Europa.
Riksdagen i Sverige har gett vattenfall uppdraget att vara ett av dom ledande instrumenten i Sverige för att försöka göra om till en hållbar energiförsörjning.


Bullshit med andra ord då Vattenfall håller på med ett nytt kolkraftsverksbygge i Hamburg.



Källa: fiskejournalen.se

Vattenfall satsar på vattenkraftverk och här är källan på hur mycket dom har försört egentligen.

Myskväll med skolböcker

Nu har jag bunkrat upp mig för kvällen av skolarbete. Det ska ju börjas direkt.


Kvällens att göra:
Mediakunskap kring yttrandefrihet
Idrottsplanering - blev tvingad att hålla en egen idrottslektion. Kommer att göra det genom att instruera i livräddning på vatten. (tacka vettja sjövärnskåren)


Kvällens snacks:
Äppelchips.....ja du läste rätt. Chipsen är gjort på äpplen.


Finns på Hemköp och dom flesta mataffärer. :) ca 12 spänn för 40 gramm. Önskar de kunde sälja dessa i större förpackningar.


Jag hatar onsdagar

...jag är katten gustav personifierad, fast mina dagar är onsdagar.
 
En ologisk stjärna var redan född.
Av alla på himelen bor jag med den som uppenbarligen har minst hjärnceller. Igår var inte en bra dag uppenbarligen.

Dagen börjar med att slänga ut 200 spänn på en skittaxi då lokaltrafikbolaget vägrar lyssna på mig gällande busshållplats med motivering :det är ju så få som åker där!...

Sedan hade någon fått för sig att rensa avloppet med en trätumstock när jag hade kommit hem, då vi hade stopp.
(Enligt Lernias papper ska han vara en VVSare.)
Halva tumstocken går av för det är ju trä..

Jag håller bara käften och går och lägger mig innan fler åskbollsgrodor hoppar ut ur käften på mig...

Laktoskänslighet - ett minne borta..



Jag trodde man behövde recept för sådant här, men uppebarligen icke. Världen är räddad för oss laktoskänsliga.

129:- kronor kostar dessa tabletter på Gymgrossisten.com och det innehåller 100 kapslar som ja tror man tar i samband med måltid. Tydligen har de fått bra recensioner.

Enzymerna i tabletterna hjälper till magen att brytan ner mjölksockret så slipper man få en svullen magen och magont.

Hallelulija! Dags och beställa sen..

Rättviskemärkta bollar

FY SKÄMS PÅ UMBRO!




Igår på sporten var det helt dumdristiska uttalanden om svenska fotbollslandslagets fotbollar.

Vårat svenska fotbollslandsslag blir sponsarde av märket UMBRO som är mest kännt för att vara tillverkare av simkläder o så, möjligheterna har funnits men UMBRO har inte försett vårat Svenska fotbollslandslag med rättvisemärkta bollar.
Allt som görs och händer inom Svensk fotboll måste kontrolleras och godkännas av FIFA.

SVT gjorde en undersökning och skickade ett brev till FIFA om varför Svenska fotbollslandslaget inte använde rättvisemärkta bollar och om detta skulle ha ngt förhinder om dom skulle byta ut bollarna.

FIFA svarade att det är upp till dom att ta vilka bollar som helst bara dom lever upp till FIFAS regler vad det gäller en boll och det är sponsorn som ska se till med detta. Reglerna gäller alltså storleksmässigt och hur dom är sydda.
När UMBRO blir förfrågad om varför dom inte har levererat rättvisemärkta bollar blir svaret "möjligheten har inte funnits förrens nu, men vi kommer att gå igenom och kan inte garantera något förrens tidigast slutet på 2009".¨

De där med "möjligheten har inte funnits förrens nu" ges ingen bakgrundförklaring till VARFÖR möjligheten inte har funnits, utan talesmannen har gång på gång dragit "möjligheten har inte funnits förrens nu".

Kort och gott: Vårat Svenska Fotbollslandslag, Herrarnas A-lag, som är förebild för så många barn runt om i Sverige och fotbollsskolor har använt sig av fotbollar som tillverkats av barnarbetare i Pakistan. Zlatan, Chippen... allihopa..

De flesta fotbollarna i världen kommer från en och samma stad i Pakistan, nämligen Sialcot. Nu mer har man börjat tagit hänsyn till Fairtrade och det innebär att fotbollstillverkarna i Pakistan har bättre arbetsförhållanden, inget barnarbete samt att det bidrar till mer kvalitetssäkrade fotbollar. Om än dom kostar lite mer.


Träning

Kom till Alfta klockan 16 00 idag för att träna dans med min partner då tävlingen är snart.. Kört på i sträck till 20.00. Med undantag för en kvarts mack paus.. Jag är färdig i benen så nu blir det sängen..

Hittade däremot en intressant artikel jag måste dela med mig av..
Vattenfall drar ju ut på ljugturné igen om hur miljövänlig dom är ...rent jävla bull!!!.. har en väldigt intressant karta över sverige som är utlistad över alla åar och älver dom har förstört. Hela kartan är nästan full begravningskors.. .. men de kommer imorgon som sagt..

Morgon

                                              

God jävla morgon!
Idag ska jag pallra mig till gymmet, prata med gymchefen, träna skiten ur mig, ringa min danspartner, boka om lite i schemat för de blev inge dans idag, sen ska jag ta tag i skitgörat i köket.

Blev inge bloggande förrns ikväll..

Hojt!

underskatta



Underskatta aldrig matbutiker när de gäller mode.

Pjuxxen kostade 299:- på Coop Extra.
Fast nu finns dom på mellandagsrea för 129:-....då slog jag till. =)

Hosta och Dans

Serious!!!!!!
HOSTMEDICIN EFTERLYSES! TIPS?!?!

Varje gång jag är förskyld, kommer en hosta till mig som enbart existerar när jag ska lägga mig raklång te x vid sovdax. Sitter jag rakt upp eller står finns den inte alls. Och nu är jag till och med helt feber samt snorfri. Men den fördömda hostan består.
(klockan är alltså 05.00 när jag skriver och jag har inte fått besök av john blund ännu)


Har provat allt, vitaminer, örter, te (minns ni blogginlägget förrigår?, te-förpackningen var nyinköpt, den är slut nu).

Nu får man ta och köra nödfallet, hittade en gammal glasslåda längst in i frysen, den har legat där säkert sen i sommras. Och den är ej laktosfri så magen lär ju svälla upp till gravidmage. Suck.
Har garanterat inte tid med sådant.

Min danspartner kommer upp till hudiksvall ifrån Alfta imorgon ( idag, om ca 7 timmar).
Fick reda på att jag ska tävla i Sundsvall 7/2 - 09 för första gången i mitt liv. Bugg - klass Vuxen D. Det är mindre än 1 månad kvar och jag måste fixa ett par byxor samt ett par nya skor. Mina nuvarande är totalt nerslitna så jag glider som på is. Har ärvt dom efter min mor så dom har några år på nacken. Särskilt med tanke på hur mycket jag har dansat på senaste året.



Ovanstående vill-ha-saker! Byxorna är snart ett ont måste att lägga ut på till tävlingen då min partner har ett par likadana. Alla saker samt bilder är lånade från Dansskor.se

80 spänn för dom helvita pjuxxen, 450 kr för lindydojjorna samt 500 för ufobyxorna. Det är med andra ord mellandagsrea på dansskor.se




När vi ändå är inne på dans, blondinbella gör entré på lets-dance. Hmm..skrattretande enligt mig. Vad anser svenska folket? Återstår att se hur länge fröken Löwengrip blir kvar.

Lips



Sally Hansens Lip Inflation är en förbaskad bra uppfinning.
Det är ett läppglans som får läpparna att bli större utan ingrepp. Det finns nå medel i det gör tillför mer blod till läpparna varav den stickande känslan när man applicerar dom första gångerna på läpparna. Kan vara obehagligt till en början men man vänjer av sig. Finns många av den här typen av produkten, bland annat loreal har en liknande produkt, men funkar inte lika bra samt är den dyrare.
Tänk bara på att inte ha spruckna läppar vid applicering!!!!

99 kr på lindex. 6 ml.


Grötfajten

GOMORRON!!!
Sitter här nu med lite restskolarbete mitt bland frukosten, bland annat i Scenisk Produktion. Ska göra ett A4 där jag beskriver en producents uppgifter "alias" projektledare.... ja de lär väl ta ett tag.

Jag har visst förståelse för dom som inte kan äta på morgonen förrens fram till lunchen, men skiter jag i frukosten är hela dagen förstörd iaf.
Hela de där hysterin om att inte äta på morgonen för det inte är bra, ja visst det är sant faktist.

Vaknar man klockan 07. 00 och skiter i frukosten fram tills lunch klockan 12 00 så mår magen inte bra. Magen ställer in sig på svält och blir chockad när den får i sig mat, särskilt tung mat som kött eller liknande.

Så för gud skull, ni som inte äter på morgonen, har ni provat med flytande? Enbart flytande saker, med andra ord krämer av alla de slag, blåbärssoppa,nyponsoppa? Ett glas fungerar utmärkt än ingenting.




Är det snart Beach 2009 och man har dragit igång gym-nyårslöftet rejält är det viktigt med vad man börjar med att äta på dagen...

Havregrynsgröt innehåller flleromättat fett och håller magen under kontroll så att tarmsystemet går som de ska. Fleromättat fett är att föredra fraför mättat fett som stekt bacon.

På bilden står det 2 stycken ekologiska gröter som är helt OK i prisklass.

Den till vänster är Änglamarks ekologiska havgregrynsgröt. I förpackningen innehåller 1,5 KG för ca 14-15 kronor.

Den till höger är samma märke men mindre förpackning. Dessutom är det fiberhavgegryn i den istället för vanliga havregryn. För ca 17-18 kronor får du 750 gram.

Båda finns på Coop.. och säkert på andra affärer oxå.

Grynen ser helt olika ut i båda förpackningarna, kostfibergrynen är mindre och ungefär som sand, medans förpackningen till vänster ser ut som helt vanliga havregryn.
Beroende på vad man känner att man vill ha för konsistens på gröten så.. Personligen tycker jag fiberhavregrynen är godare.



GRÖT:

Ta 2 dl havregryn och släng i det i en tallrik, ta 1 tsk salt (eller eget tycke) och ha över havregrynen sen torrblanda runt lite med en sked.
Ha i sedan 2,5 dl vatten eller efter eget tycke beroende på hur kladdig gröt man vill ha.
Ha in i micron 2 minuter på full effekt.
Ta en tsk smör och blanda in i gröten medans den är varm ifrån micron. Smaken blir inte lika kartongaktig.

Själv föredrar jag 2 tsk socker på min gröt, men sylt, äppelmos eller vad du vill går bra. :)

2/1 Te



Jag är en te-sucker för alla smaker och former. Är man däremot en älskare av indisk mat ska man verkligen prova det här teet.

Clipper Rooibos heter teét och är ett form av röd te med en starkare + sötare smak, precis som indian chai te men lite sötare.

Innehåller antioxidanter (som det finns mycket av i blåbär och tydligen ska motverka cancer av alla dess slag, men det är bra för blodet och immunförsvaret iaf)

Teét är organiskt odlad, koffeinfritt och tepåsarna är nedbrytbara. Med andra ord, så ekologiskt som det kan bli.

40 tepåsar i en förpackning kostar ca 35-40 kronor på hemköp.


För dig som vill ha en riktig smakupplevelse av ett rött te helt enkelt. :)



RSS 2.0