Rättviskemärkta bollar

FY SKÄMS PÅ UMBRO!




Igår på sporten var det helt dumdristiska uttalanden om svenska fotbollslandslagets fotbollar.

Vårat svenska fotbollslandsslag blir sponsarde av märket UMBRO som är mest kännt för att vara tillverkare av simkläder o så, möjligheterna har funnits men UMBRO har inte försett vårat Svenska fotbollslandslag med rättvisemärkta bollar.
Allt som görs och händer inom Svensk fotboll måste kontrolleras och godkännas av FIFA.

SVT gjorde en undersökning och skickade ett brev till FIFA om varför Svenska fotbollslandslaget inte använde rättvisemärkta bollar och om detta skulle ha ngt förhinder om dom skulle byta ut bollarna.

FIFA svarade att det är upp till dom att ta vilka bollar som helst bara dom lever upp till FIFAS regler vad det gäller en boll och det är sponsorn som ska se till med detta. Reglerna gäller alltså storleksmässigt och hur dom är sydda.
När UMBRO blir förfrågad om varför dom inte har levererat rättvisemärkta bollar blir svaret "möjligheten har inte funnits förrens nu, men vi kommer att gå igenom och kan inte garantera något förrens tidigast slutet på 2009".¨

De där med "möjligheten har inte funnits förrens nu" ges ingen bakgrundförklaring till VARFÖR möjligheten inte har funnits, utan talesmannen har gång på gång dragit "möjligheten har inte funnits förrens nu".

Kort och gott: Vårat Svenska Fotbollslandslag, Herrarnas A-lag, som är förebild för så många barn runt om i Sverige och fotbollsskolor har använt sig av fotbollar som tillverkats av barnarbetare i Pakistan. Zlatan, Chippen... allihopa..

De flesta fotbollarna i världen kommer från en och samma stad i Pakistan, nämligen Sialcot. Nu mer har man börjat tagit hänsyn till Fairtrade och det innebär att fotbollstillverkarna i Pakistan har bättre arbetsförhållanden, inget barnarbete samt att det bidrar till mer kvalitetssäkrade fotbollar. Om än dom kostar lite mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0