Grötfajten
GOMORRON!!!
Sitter här nu med lite restskolarbete mitt bland frukosten, bland annat i Scenisk Produktion. Ska göra ett A4 där jag beskriver en producents uppgifter "alias" projektledare.... ja de lär väl ta ett tag.
Jag har visst förståelse för dom som inte kan äta på morgonen förrens fram till lunchen, men skiter jag i frukosten är hela dagen förstörd iaf.
Hela de där hysterin om att inte äta på morgonen för det inte är bra, ja visst det är sant faktist.
Vaknar man klockan 07. 00 och skiter i frukosten fram tills lunch klockan 12 00 så mår magen inte bra. Magen ställer in sig på svält och blir chockad när den får i sig mat, särskilt tung mat som kött eller liknande.
Så för gud skull, ni som inte äter på morgonen, har ni provat med flytande? Enbart flytande saker, med andra ord krämer av alla de slag, blåbärssoppa,nyponsoppa? Ett glas fungerar utmärkt än ingenting.
Är det snart Beach 2009 och man har dragit igång gym-nyårslöftet rejält är det viktigt med vad man börjar med att äta på dagen...
Havregrynsgröt innehåller flleromättat fett och håller magen under kontroll så att tarmsystemet går som de ska. Fleromättat fett är att föredra fraför mättat fett som stekt bacon.
På bilden står det 2 stycken ekologiska gröter som är helt OK i prisklass.
Den till vänster är Änglamarks ekologiska havgregrynsgröt. I förpackningen innehåller 1,5 KG för ca 14-15 kronor.
Den till höger är samma märke men mindre förpackning. Dessutom är det fiberhavgegryn i den istället för vanliga havregryn. För ca 17-18 kronor får du 750 gram.
Båda finns på Coop.. och säkert på andra affärer oxå.
Grynen ser helt olika ut i båda förpackningarna, kostfibergrynen är mindre och ungefär som sand, medans förpackningen till vänster ser ut som helt vanliga havregryn.
Beroende på vad man känner att man vill ha för konsistens på gröten så.. Personligen tycker jag fiberhavregrynen är godare.
GRÖT:
Ta 2 dl havregryn och släng i det i en tallrik, ta 1 tsk salt (eller eget tycke) och ha över havregrynen sen torrblanda runt lite med en sked.
Ha i sedan 2,5 dl vatten eller efter eget tycke beroende på hur kladdig gröt man vill ha.
Ha in i micron 2 minuter på full effekt.
Ta en tsk smör och blanda in i gröten medans den är varm ifrån micron. Smaken blir inte lika kartongaktig.
Själv föredrar jag 2 tsk socker på min gröt, men sylt, äppelmos eller vad du vill går bra. :)
Sitter här nu med lite restskolarbete mitt bland frukosten, bland annat i Scenisk Produktion. Ska göra ett A4 där jag beskriver en producents uppgifter "alias" projektledare.... ja de lär väl ta ett tag.
Jag har visst förståelse för dom som inte kan äta på morgonen förrens fram till lunchen, men skiter jag i frukosten är hela dagen förstörd iaf.
Hela de där hysterin om att inte äta på morgonen för det inte är bra, ja visst det är sant faktist.
Vaknar man klockan 07. 00 och skiter i frukosten fram tills lunch klockan 12 00 så mår magen inte bra. Magen ställer in sig på svält och blir chockad när den får i sig mat, särskilt tung mat som kött eller liknande.
Så för gud skull, ni som inte äter på morgonen, har ni provat med flytande? Enbart flytande saker, med andra ord krämer av alla de slag, blåbärssoppa,nyponsoppa? Ett glas fungerar utmärkt än ingenting.
Är det snart Beach 2009 och man har dragit igång gym-nyårslöftet rejält är det viktigt med vad man börjar med att äta på dagen...
Havregrynsgröt innehåller flleromättat fett och håller magen under kontroll så att tarmsystemet går som de ska. Fleromättat fett är att föredra fraför mättat fett som stekt bacon.
På bilden står det 2 stycken ekologiska gröter som är helt OK i prisklass.
Den till vänster är Änglamarks ekologiska havgregrynsgröt. I förpackningen innehåller 1,5 KG för ca 14-15 kronor.
Den till höger är samma märke men mindre förpackning. Dessutom är det fiberhavgegryn i den istället för vanliga havregryn. För ca 17-18 kronor får du 750 gram.
Båda finns på Coop.. och säkert på andra affärer oxå.
Grynen ser helt olika ut i båda förpackningarna, kostfibergrynen är mindre och ungefär som sand, medans förpackningen till vänster ser ut som helt vanliga havregryn.
Beroende på vad man känner att man vill ha för konsistens på gröten så.. Personligen tycker jag fiberhavregrynen är godare.
GRÖT:
Ta 2 dl havregryn och släng i det i en tallrik, ta 1 tsk salt (eller eget tycke) och ha över havregrynen sen torrblanda runt lite med en sked.
Ha i sedan 2,5 dl vatten eller efter eget tycke beroende på hur kladdig gröt man vill ha.
Ha in i micron 2 minuter på full effekt.
Ta en tsk smör och blanda in i gröten medans den är varm ifrån micron. Smaken blir inte lika kartongaktig.
Själv föredrar jag 2 tsk socker på min gröt, men sylt, äppelmos eller vad du vill går bra. :)
Kommentarer
Trackback